Omgeving

Zwet & Streek

Logies en Bed & Breakfast is beeindigd en staat te koop, zie funda zuidlaarderweg 1 Annen

Logies en Bed en breakfast annen zuidlaren Zwet & Streek

Omgeving

Berend Botje
Strubbenbos
Magnuskerk, Anloo

Vanuit het gastenverblijf Drenthe verkennen zoals het maken van een boswandeling of een bezoekje aan de brinkmarkten in de directe omgeving. De Hondsrug met zijn glooiing maakt dit alles een pracht van een uitstraling. Ook hebben de grote steden zoals Assen en groningen veel te bieden en ook binnen 20 auto minuten bereikbaar.

Het dorp Annen is waarschijnlijk ontstaan tussen 400 - 900. De boerenbehuizing werd rond een open plaats gebouwd. Die open plaats wordt brink genoemd. De brink van Annen is niet alleen de grootste brink van Drenthe maar ook van de hele wereld. De brink wordt ook regelmatig gebruikt voor markten of andere evenementen tijdens de zomer maanden. Annen is niet voor niets in 2013 uitgeroepen tot het leukste dorp van Drenthe omdat er altijd wel iets te beleven is.

 

Het stroomdallandschap van de Drentse Aa ligt ten westen van Annen het is één van de mooiste natuurgebieden van ons land. De beekjes die kronkelend door het prachtige landschap stromen komen in ons land bijna niet meer voor.

 

Het Strubben Kniphorstbosch is het grootste archeologisch rijksmonument van ons land. ‘De Randstad uit de prehistorie’: zo wordt het ook wel genoemd. En niet voor niets. Nergens in ons land vind je zo veel archeologische monumenten bij elkaar: twee hunebedden en ongeveer zestig grafheuvels, maar ook tal van eeuwenoude veldwegen die hun sporen trokken over de heide en door het bos.

Anloo met zijn karakteristieke middeleeuwse kerk is ook een bezoekje waard. Deze kerk heeft van velen het hart veroverd.

 

Zuidlaren, het dorp van Berend Botje met een zeer levendig dorps kern met vele winkeltjes en uitgaansmogelijkheden.

 

Voor een gezellig en sfeervol dineren is de pizzeria eetcafe " De Rooie kater" op loopafstand te bereiken.